Hyviä treenejä

SM-kilpailuiden jälkeen piti hieman pysähtyä miettimään, mitä oikein lähdetään työstämään seuraavaksi, ja mihin suuntaan. Olemme harjoitelleet kotona nyt positioiden suoruutta ja paikan pitämistä, ja Einon aukeamista, poikittamista ja edistämistä on nyt hitaasti saatu hillittyä! En usko, että kovin suuria tuloksia saadaan aikaan joulukuun kisoihin mennessä, mutta jos nyt ainakin vähän saisi hillittyä räikeimpiä tapauksia. Olemme kotitreeneissä tehneet myös paljon positioon hakeutumista, jossa pelkästä käskystä Einon tulisi tulla oikeaan kohtaan. Tämä toimii joissain positioissa, mutta on hauska miten nopeasti sen huomaa, mitä ollaan treenattu ja mitä ei. Oikealle puolelle tavalliseen seuruuseen tuleminen vaatii käsiavun, sillä Eino tarjoaa siihen 3. positiota, jota taas on hinkattu aika paljon 😀 (eli oikealla puolella, mutta koira on eri päin katsoen eri suuntaan kuin ohjaaja).

Koreografia tulee kokemaan suuria muutoksia. Samoissa kohdissa vaihdetaan positiot, eli tietyllä tavalla nämä “palaset” pysyvät kohdillaan, mutta palasten positiot vaihtavat iloisesti paikkoja keskenään. Suunnat palasissa ovat kuitenkin suurinpiirtein samat. 9 positio otetaan nyt alustavasti kokonaan pois, ainakin toistaiseksi, ja siihen lähdetään työstämään 7. positiota. Tässä suunnat tulee kuitenkin muuttumaan kokonaan, en ole vielä ihan päättänyt mitä siinä tehdään. 🙂 Siihen ollaankin nyt rakennettu peruutusta, ja se on lähtenyt tosi hyvin käyntiin! Eino pysyy suorassa ja pitää position, mutta toki häiriötreeniä ei olla vielä tehty, ja Eino vaatii siihen vielä käsiavut.

Aloitin vihdoin eilen omaehtoisen kynsienleikkuun! Meidän kynsienleikkuu oli jossain kohtaa parempi, mutta sitten se lähti taas tökkimään, ja yhtäkkisen inspiraation pyrähdyksessä lähdin vain treenaamaan Einon matolla kynsienleikkuuta ihan todella pienistä palasista. Jälkikäteen tajusin, että noniin, ei se sen vaikeampaa ollut. 😀 Einolla starttinappulana on kylkimakuu, ja kun Eino nousee sieltä, loppuu kaikki tekeminen. Asento on sama, kuin normaalisti kynsiä leikatessa, ja Eino yrittää herkästi nousta sieltä, jolloin oli luonnollista ottaa se off-napiksi. Lopetin ja helpotin myös joka kerta, kun Einolla värähti tassu, johtui se sitten kutinasta tai halusta vetää tassu pois harjoituksen ollessa liian vaikea. Teimme alkuun ihan vain koskemista ja silittelyä eri kohtiin Einoa. Kylkiin, jalkoihin, tassuihin, taas kylkiin.. Einolle on vaikeaa, että kosken molemmilla käsillä ja kynsisaksilla. Seuraavaksi teimmekin harjoitusta, jossa koskin Einoon kynsisaksien kanssa. Toisessa kädessä oli namit, joten nyt oli vain yksi käsi ja kynsisakset. Koskin samalla tavalla Einon eri kohtiin, mutta vasta loppupuolella lähestyin tassuja. Pari kertaa Eino päätti nousta, mutta meni hyvin takaisin kyljelleen, jolloin harjoitukset jatkuivat.

Tänään jatkettiin tämän treenin parissa, ja nyt oli tarkoituksena ottaa mukaan molemmat kädet ja “kynsisakset”. “Kynsisaksina” toimi kynä. Koska kynsisakset aiheuttavat Einolle voimakkaan reaktion ja huolen, tehdään alkuun näitä harjoituksia ihan vain ilman kynsisaksia, jotta saadaan paljon onnistumisia ja Eino oppii, että tämä voi luottaa tilanteeseen. Vasta, kun saan otettua Einon tassusta kunnolla kiinni kynä kädessä, lähdetään harjoittelemaan kynsisaksien kanssa. Voi myös olla, että yleistän tämän toiminnan vielä yhden tai kahden toisen esineen kanssa, ennen kuin otan kynsisakset taas mukaan treeniin. Teimme alkuun samoja juttuja kuin eilen, koskemista ilman kynää ja kynällä. Seuraavaksi tehtiin juttuja niin, että kynä oli poissa, mutta koskin molemmilla tassuilla Einoon. Heti, kun tämä nykäisi, näytti huolestuneelta (katsoin todella tarkkaan Einon ilmettä) tai muuten osoitti jännitystä, päästin tassusta ja vapautin tämän heittämällä namin vähän matkan päähän. Se, kuinka innokkaasti ja nopeasti koira tulee takaisin harjoitukseen, kertoo paljon koiran mielentilasta. Eino tuli juosten takaisin ja tarjosi heti makuuta matolle. Tähän on hyvä verrata myöhemmin, kun kynsisakset otetaan mukaan, että miten ahdistavaksi Eino kokee tehtävän.

Eino nousi joka kerta, kun otin nameja kiposta. Eino on varmaan tottunut purkin rapinan tarkoittavan “kohta lentää nami” tai vapautusta, mutta tämän avulla saatiin vahvistettua hyvin kylkimakuun tarjoamista. Useamman toiston aikaansaamiseksi siirsin kuitenkin namit pian lattialle, jolloin harjoitus ei keskeytynyt Einon “väärän” off-napinpainalluksen vuoksi, ja saatiin nopeammin onnistuneita toistoja. Kynä ja molemmat kädet olivat alkuun vaikeita, jolloin muutama kerta piti hieman helpottaa tehtävää, mutta lopulta saatiin myös tassuun useampi onnistunut toisto! Tästä treenistä tuli kyllä meille molemmille tosi hyvä mieli, miksi pitikään odottaa näin pitkään, että sai aloitettua oikeasti helpon prosessin. 😀 Otin tästä tämän päivän treenistä myös videota, mutta siitä 90% ajasta Eino oli selkä kohti kameraa. Lopussa oli minuutti, jossa näkyi mitä oikein tehtiin. Jos kiinnostaa, voin kyllä editoida jonkun videon meidän näistä kynsienleikkuutreeneistä! 🙂

Tämän jälkeen meillä oli vielä Einon aamupalaa eli treeninameja jäljellä, joten jatkettiin hieman positiotreenejä. Tässä välissä käytiin kuitenkin hakemassa Einon lelu treenirepusta (jossa ne kaikki parhaat lelut ovat), ja tehtiin pari mattotreeniä sen avulla. Eino sai oma-aloitteisesti tarjota matolle menoa. Näytin kättä käsikosketusta varten, jolla siis kysyn Einolta, onko tämä valmis jatkamaan treenejä. Eino hyvin tietoisena lelusta hyökkäsi nopeasti tökkäämään kättä ja sujahti sivulle, josta tehtiin pieni seuruupätkä eteenpäin, pivot ja peruutus. Siitä leluretuutusta, irrotus, ja jälleen oma-aloitteinen hakeutuminen matolle. Eino teki seuruut todella hyvällä mielentilalla ja oli aivan täpinöissään. Täpinän vuoksi tuli edistystä, mutta muuten oikein virheetöntä tekemistä, jonka ansiosta saatiin oikein hyviä toistoja.

Positiotreenit menivät oikein hyvin vielä tämän jälkeen, saatiin korjattua erinäisiä juttuja positioista, ja vähän treenattua positioiden paikkojen hakemista. Vähän jännittää, onko kolmonen kisakuntoinen joulukuussa, mutta on sitä menty aiemmin pahemminkin vaiheessa olevilla positioilla kisoihin.. 😀

Kuvat kahden vuoden takaa nostalgian vuoksi, kun Eino oli vielä ihan rimpula. 🙂 Muistan, kuinka mun mielestä Eino oli ihan aikuisen näköinen näissä kuvissa ja olin niin ylpeänä mun pienestä, mutta olihan se vielä aika kaukana aikuisesta tuossa kohtaa puolen vuoden ikäisenä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *