Uusi vuosi

Kävinkin jo viime postauksessa läpi mitä tuleva vuotemme tulee pitämään sisällään, ja täytyy sanoa että hyvältä näyttää meidän viimeisimpien treenien perusteella! Eino vietti uuden vuoden Yläneellä, ihmetellen lenkillämme kauempaa kuuluvia paukahduksia mutta ei kyttäämisen lisäksi reagoinut näihin muutoin. Tosiaan, lenkki klo 17 ja jo silloin kuului pauketta, kun sallittu aika alkaa vasta klo 18! Eino näki kesällä Turun päivän ilotulitukset ikkunastamme ja haukkui silloin niitä enkä tajunnut aloittaa vastaehdollistamista tarpeeksi aikaisin. Turussa valitettavasti räiskitään aika ajoin vuoden aikana, niin täytynee ottaa vastaehdollistaminen käyttöön jos uudestaan tähän tilanteeseen joudutaan! Uusi vuosi meni kuitenkin hyvin ja vaivatta juuri näitä paria kyttäämistä lukuunottamatta.

Olemme treenanneet oikealla puolella seuruuta ja erinäisiä tehtäviä nyt muutamat kerrat, ja kyllä ne alkaa sieltä muotoutumaan! Oikealla seuruu onnistuu jo aika hyvin, mutta oikealle sivulle hakeutuminen ei oikein vielä luonnistu. Teimme tänään treeniä, jossa jätin Einon paikalleen, menin parin metrin päähän tämän eteen ja sanoin close. Viimeisellä kerralla ilmeisesti unohdin sanoa siinä/istu sillä Eino lähti mukaani, ja ihan itse lähti tulemaan oikealle sivulle, katsoen minua samaan aikaan ilmeellä “näinkö?”. Onnellisena palkkasin Einoa ja kehuin vuolaasti, tuo pieni poika oli ihan itse tajunnut jutun juonen ja lähti tarjoamaan ilman minun käsimerkkejäni tai muita avustuksia!

Aloitin Yläneellä myös työstämään Einolla sitä, että tämä osaa tehdä töitä niin että olen tähän selkä päin. Ja jotta tämä ei tulisi liian helpoksi, aloitin treenit heti 2-4m etäisyydellä Einoon. Maahan-käsky on Einolle todella selkeä, ja sen kanssa selän takana työskentely onnistui myös todella hyvin. Istu ja seiso menivät myös. Pyörähdysten kanssa Eino ensin osasi, mutta sitten meni pakka sekaisin ja tämä tuli vain sivulleni vinkumaan ja steppaamaan ettei ymmärrä. Raukka. 🙂 Kokeilin myös peruuttamista selkäni takana parin askeleen verran, ja kolmannella kokeilulla se onnistui! Tein sekä niin, että katsoin sivusilmästä pää käännettynä 90 astetta, sekä kurkkimalla ikkunan heijastuksesta tekikö Eino halutulla tavalla. Minun myötäsuuntaan kiertäminen onnistui myös hyvin kun pyysin Einoa tekemään niin silloin, kun tämä oli ensin takanani istumassa. Tämäkin vaati pari kertaa avustettuna, mutta kolmannella kerralla Eino jo tajusi homman juonen.

Nyt olemme Einon kanssa kaksin Turussa, Peksu jäi vielä Yläneelle. Saimme tänään illalla seuraksemme valkkaripennun Inkan, joka on muutamaa päivää vaille 5kk vanha. Einolla ei montaa leikkikaveria ole, ja olikin ihan tohkeissaan tästä nuoresta tyttösestä jonka kaverikseen sai! Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun kotiimme tulee toinen koira Einon ollessa paikalla! Yleensä olemme menneet aina muiden koteihin leikkimään. Koirien kanssa meni oikein hyvin, Einolla on todella varovainen leikkityyli mutta loppua kohden hieman rohkaistui, ja yritti kiipeillä selän päälle. Inka erittäin oikeutetusti hääti Einon pois. Kamala kun Einosta kuoriutuu sellainen mies heti kun tulee jotain naisseuraa! Olisipa se aina sellainen mamman mussukka. 😀

Tein myös Inkan kanssa pienet treenit niin, että Eino oli istumassa vähän matkan päässä käskyn alla. Vähän tuo käsky rakoili ja Eino tuli mustasukkaisena katsomaan mitä Inkan kanssa oikein teen, mutta oikein näppärästi tämä pysyi suurimman osan ajasta paikallaana ja tätä sai palkattua tästä! Inkakin oli oikein taitava lapsikoira, vielä osaan tämän kanssa treenata kun tämä on vielä jonkun aikaa Einon kokoinen, ison koiran kanssa onkin jo ihan erilaista!

Meidän tuleva vuosi näyttää kyllä oikein valoisalta, niin harrastusten kuin leikkikavereiden puolesta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *