Lisää luustotuloksia, treeniuutisia ja yhteislenkkejä

Viikonlopun aikana tuli vihdoin tulokset selästä, ja hieman yllätti että sieltä tuli tulokseksi VA0 ja LTV1. VA0 tarkoittaa siis että ei ole muutoksia nikamissa, mutta LTV1 tulos taas tarkoittaa että Einolla on jakautunut ristiluun keskiharjanne nikamien s1-s2 välissä. Kun googlailin mitä tämä tarkoittaa Einolle käytännössä, niin selvisi että tästä tuloksesta ei ole tiedettävästi mitään haittaa koirille, varsinkaan meidän harrastusten kanssa. Nyt olen kuitenkin todella tyytyväinen, että kuvat lähtivät Kennelliittoon tutkittaviksi, kun eläinlääkärimme sanoi että selässä ei mitään poikkeavaa näy. Tämä on myös hyvä tiedostaa sen vuoksi, jotta voi vähän vahtia alkaako Eino kerryttämään jumia tähän kohtaan herkemmin.

Viime viikolla oli meidän viimeiset näyttelytreenit, joissa näki, että Eino on kyllä kehittynyt todella paljon. Hieman on vielä viilattavaa, sillä nyt kun ihminen tulee tutkimaan Einoa, alkaa tämä kiskomaan ihan hulluna syömään nameja kädestäni. Parempi se kuin karkuun juokseminen, mutta ei se mitenkään nättiä ole. 😀 Mittatikkua treenattiin pari kertaa siten, että se lähestyi Einoa ja palkkasin siitä ahkeraan. Kosketusta ei otettu. Nyt voikin sitten alkaa jännittämään Messareita, jotka ovat parin viikon päästä! Eino pudottaa tällä hetkellä karvaakin siihen tahtiin, että on varmaan ihan kalju Messareihin mennessä.

Kävimme viime viikolla myös Raision koirakoululla omatoimitreenaamassa, jossa teimme rallyn AVO luokan lähtöjä eli yksinkertaisesti käveltiin kyltille, otin remmin pois, lähdettiin liikkeelle ja tehtiin temppu, josta isot palkat. Harjoiteltiin myös “uutta” temppua, ensimmäistä kertaa hallissa ainakin vaikka kotona olemme treenanneet sitä selkeillä kohteilla, joihin Einon on mentävä. Käsky on siis “mene”, jossa Eino ampaisee käteni osoittamaan suuntaan muutaman metrin matkan päähän. Tämä onnistui todella hyvin, mistä olin varsin yllättynyt! Otin Einon ensin piiloon eli jalkojeni väliin, josta Eino lähti todella hyvin suoraan eteenpäin. Muutoin teimme pariin otteeseen ohjelman yhdessä ja yksin tein sen myös pari kertaa läpi, harjoiteltiin häkissä olemista ja viilailtiin muuten vain temppuja. Ajattelin, että ollaan ihan vain hetki hallilla mutta nopeasti siinä vierähtikin koko tunti vahingossa. 😀

Viime perjantaina kävimme harjoittelemassa parin viikon päästä pidettäviä Turun Murren pikkujouluja varten, jossa siis esitämme ensin porukalla koiratanssiesityksen, jonka jälkeen jokainen käy esittämässä yksitellen ohjelmansa. Eino ei ollut ensin lainkaan kuulolla, ja itsekin olin aluksi todella sekavassa mielentilassa jolloin käskyttämisestäkään ei tullut mitään. Yhteisesitysosion alun kävelyvaihe meni meiltä siis aivan todella ala-arvoisesti, mutta kun oli vuoromme mennä tekemään oma temppu keskelle ympyrää, oli Eino jo paljon paremmin kuulolla. Joku aivan kamalan ihana haju vähän häiritsi Einoa kun teimme jalan yli hypyt, mutta ihan hyvin siinä silti onnistuttiin. En saanut Einoa hyvälle vireelle edes ennen meidän yhteistä ohjelmaa, mutta se saatiin kuitenkin hyvällä menestyksellä hoidettua paria epäpuhtautta ja virhettä lukuunottamatta. Tämä jäikin sitten meidän viimeiseksi koiratanssi-treeniksi ennen virallisia kisoja tulevana viikonloppuna.. 🙂

Rally-tokon treeneissä olemme nyt tehneet paljon ratoja, ja nämä treenit ovat tulleet todella tarpeen! Tällä viikolla teimme ensimmäistä kertaa rataa koirat vapaana, ja radalla oli todella paljon uusia liikkeitä, AVO-luokan liikkeitä ja yksi VOI-luokan liike oli myös mukana (jalkojen välistä puolenvaihto). Radalla oli myös hyppy, jota emme ole tehneet varmaan puoleen vuoteen! Sitä saatiin kuitenkin treenata ennen radan suoritusta, ja kyllä se hyppy sieltä tuli kun Einon naama saatiin lattiasta ylös ja keskittymään tekemiseen. Radan suoritus meni vähän miten meni, uusimme heti ensimmäisen kyltin kahdesti joka oli “kierrä ohjaaja myötäpäivään”. Eino kyllä osaa tämän tehtävän, myös kyltin kanssa, mutta nyt poika keksi että täytyy kiertää myös se kyltti. Kolmannella yrityksellä sitten tajusin avata ääntäni tarpeeksi ja käsiohjauksella sain näytettyä mistä Einon tulee mennä. Se rata meni loppuun ihan ok, huomiosta piti taistella muutamaan otteeseen ja palkkasin aina, kun Eino luopui hajusta ja käänsi huomionsa takaisin minuun.

Hyppy sujui myös todella hyvin, ja pian oltiinkin sitten rämmitty rata loppuun ja Eino sai superpalkkansa eli leikkiä karvalelun kanssa. Toisella kertaa rata menikin huomattavasti paremmin, sain käännettyä Einon heti alkuun kiertämään vain minua eikä kylttiä, kuunteli paremmin, ei haistellut ja oli selvästi mukana kanssani. Radan suoritus oli todella kivaa, ja tuntui kuin oltaisiin isokin vaikeus saatu selvitettyä! Näistä treeneistä jäi todella hyvä mieli, vielä kun lopuksi muistin kysyä miten sivulletulo opetettiinkaan etutassutargetin kanssa. Aloitimme oikealle tuloa edellispäivänä, ja tänään kun Anniinan ohjeiden mukaan vaihdoin palkkakättä tuli Eino jo todella hyvin oikealle puolelleni! Olemme myös harjoitelleet kotona sivulla seisomista ja sivulla peruutusta. Vähän tuon koiran pylly meinaa kääntyä minusta pois vielä, mutta sivulla olevan etupalkan avulla uskon, että saadaan tämä korjattua.

Olimme sunnuntaina kävelemässä Maskussa yhdessä Einon veljien kanssa, ja oli mukava nähdä kuinka fiksusti Eino osaakaan käyttäytyä! Eino on sellainen poika, joka väistää jos tälle sanotaan vähänkään pahasti, eikä siten yrittänyt kertaakaan ottaa mitään toisten keppejä tai leluja, ja muutenkin oli tosi fiksu pieni poika. Tai oli aina kunnes tuli joku muu koira vastaan, joille sitten lauman suoman turvan vuoksi Eino haukkui enemmän kuin koskaan ennen. Kiersimme jonkin matkan Maskun Rivieralla, taisi siinä yli tunti mennä yhteensä. Se oli kyllä oikein mukava tapa viettää sunnuntaipäivää. 🙂

Kuvat otettu tämän päivän aamulenkiltä, kun kävimme Einon kanssa poseerailemassa meidän lähellä olevassa metsässä. Sain myös treenattua hyvin “mene + oota + tule” käskyketjua, eli kyllä, myös nuo kuvat joissa Eino pinkoo kohti, ovat lavastettuja. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *