Luustokuvausten tuloksia!

Olimme eilen Einon kanssa Petvetissä, jossa meille oli varattu aika eläinlääkäri Elina Illukalle virallisiin silmä-, lonkka-, kyynärpää- ja selkäkuvauksiin (LTV + VA, ikä ei riitä spondyloosin testaukseen vielä). Pyysin myös ottamaan kontrollit oikeasta polvesta, sillä viime talven törmäyksen jäljiltä polvilumpiosta oli lähtenyt pieni siru irti. Tämä ei ole häirinnyt Einoa lainkaan, mutta samoilla unilla ajattelin että otetaan nyt siitäkin kuvat, niin tiedetään sirun tilanne! Ensin Einolle laitettiin silmätipat, jotka laajentavat pupilleja jotta silmät saadaan tutkittua. Raukka sitten joutuikin siristelemään päivänvalossa, ja eläinlääkärimme sanoikin että tollereilla on yleensä aika vaaleat silmänpohjat joten ei ihme, että Eino joutui siristelemään! Silmien tutkiminen meni hyvin, ja nopeasti eläinlääkärimme totesikin että silmät ovat täysin terveet! 🙂

Seuraavaksi tulikin rauhoituspiikki reiteen, ja menimme Einon kanssa röntgenhuoneeseen odottamaan että tämä nukahtaa. Tämän jälkeen minut lähetettiin odottamaan kuvien ottoa ulkopuolelle, mutta onneksi siinä ei mennyt kauaa! Einolle oli annettu heräte, ja minä sain mennä katsomaan kuvia. Elina Illukka kävi kuva kerrallaan läpi, todeten että lonkat ovat A tai B, kyynärpäät näyttävät hyvältä, eikä selkäkuvissa näkynyt myöskään mitään ylimääräistä joten hyviä uutisia pitäisi tulla Kennelliitolta! Myös oikean polven irtopala oli hävinnyt kokonaan! Eläinlääkäri sanoi, että nuorilla koirilla menee siitä kohtaa kasvulinja (mitä tarkoittaakaan), joten voi olla että on vain näyttänyt siltä että polvilumpiosta on lähtenyt palanen, vaikka ei oikeasti olekaan. Hyviä uutisia joka tapauksessa!

Tiesin, että lonkka- ja kyynärtulokset tulevat nopeasti, joten tämä päivä onkin mennyt jalostustietokannan päivittelyssä, ja lopulta tulokset tulivat näkyviin. Lonkat B/B, kyynärpäät 0/0! 🙂 Eli lonkat, kyynärpäät ja silmät ovat terveet! Vielä selkätulokset, mutta eniten nuo lonkkatulokset jännittivät. Alla linkit Einon luustokuviin. Linkkien vielä kuva tempusta sunnuntailta, jonka teimme lämmitellessä mutta joka ei kuulu vielä koreografiaan. Kuva oli vain niin hyvä, että pakko laittaa se vielä tänne! 🙂

Lonkat + selkä

Selkä (kaularanka)

Selkä + (lanneosa)

Selkä

Oikea kyynärpää

Vasen kyynärpää

Oikea polvi

2 Comments

    • Jasmin

      Selästä tuli tulokset VA0 ja LTV1, että aivan puhtain tuloksin ei näistä tarkastuksista selvitty, mutta ei onneksi mitään mikä meidän harrastuksiin vaikuttaisi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *