Ensimmäinen rallytulos!

Tulihan se tulos sieltä vihdoin myös rallykisoista! 🙂 Olimme Liedossa TSAU:n järjestämissä kilpailuissa 13.10. jossa oli yhteensä kolmet kilpailut pyörimässä samaan aikaan, mutta olimme ilmoittautuneet vain yksiin niistä. Olimme myös paikalla vähän myöhässä, vain 20min ennen luokan arvioitua alkamisaikaa (ja luokka myös oli ajoissa!) eikä siinä paljoa ehtinyt hengähtää kun jo piti mennä rataantutustumiseen. Rata ei ollut helppo, mutta ei todellakaan mahdoton. Juosten pujottelu ja istu, 1 askel, istu, 2 askelta, istu, 3 askelta, istu tulisivat olemaan meidän kompastuskiviä, veikkasin. Myös vasen täyskäännös (nro 6) on meillä ollut vaikea, vaikka Eino kyllä osaa sen niin katsekontaktin päättyessä Einon ollessa selkäni takana huomio saattaa karata tutkimaan ympäristöä. Pohja oli tekonurmea, joka on myös ollut meille todella haastava aiemmin vaikka Raision koirakoululla möllit menivätkin hyvin tekonurmesta huolimatta. Näissä oikeissa kisoissa ei vaan saa valitettavasti pitää nameja käsissä. 🙂

Lähtöluettelon mukaan starttaisimme viidentenä, mutta koska kaksi ensimmäistä osallistujaa oli poissa, olimme jo kolmantena. Tein Einon kanssa muutamat helpot tehtävät ennen kehään menoa, mutta juuri kun odoteltiin vuoroamme, oli Einon kiinnostus lähellä olevissa koirissa. Itse kehäänmeno meni kuitenkin paremmin kuin ikinä ennen, ilman kamalaa säätämistä ja asennon vaihtelua ennen kehään menoa. Ratatreeneillä on varmaan ollut suuri osuus tähän, sillä nyt Eino tiesi mitä radalla tulee tapahtumaan eikä hämmentynyt tilanteesta tai yrittänyt lähteä tutkimaan rataa ennen lupaa!

Koko radan ajan meillä tuntui Einon kanssa synkkaavan todella hyvin, ja meillä oli kerrankin kivaa radalla! 1. tehtävästä tuli -1p taluttimen kireydestä, pujottelusta juosten -1p taluttimesta, -1p asentovirhe (koira yli 0,5m päässä) ja -1p puutteellinen yhteistyö kun Eino ei ihan tajunnut että käännytään niin nopeasti ja alkoi rallittelemaan. 🙂 Jollain ihmeen kaupalla kuitenkin selvittiin siitä tehtävästä, vaikka piti itsekin katsoa koko ajan jalkoihin että pujotellaan molemmat tötteröiden oikealta puolelta! Pujottelun jälkeen Eino jäi haistelemaan maata ja meidän vauhti vähän hidastui, jolloin oltiin lähestymässä 4. kylttiä (eli oli sen tehtävän suoritusaluetta) tuli meille -1p puutteellinen yhteistyö ja -1p taluttimesta. Sen jälkeen meidän rata tuntui menevän kuin unelma, Eino oli täysillä kanssani ja siltä se myös videolta näyttää. Yritän saada sen Youtube-kanavan luotua itselle niin voin puskea sinne näitä videoita muidenkin nähtäväksi!

Saatiin vielä erikoismaininnat liikkeistä 9. ja 11., sillä tuomari on kirjoittanut lomakkeeseen “Hieno” näiden kohdalle! Edes viereisessä kehässä menevät rataantutustujat eivät häirinneet Einoa, ai että olin ylpeä! Pujottelun lisäksi kyltillä 13 tuli ongelmia, ja olen oikeasti ihmeissäni että selvittiin siitä niinkin kunnialla, että siitä tuli vain -3p puutteellinen yhteistyö. Eino nimittäin alkoi haistelemaan maata jo lähestyessä kyltille, ja pienen kannustuksen ja Einolle kovan istu-käskyn avulla (tuntui että oikein huusin koiralle, mutta ei se ihan niin mennyt :D) sitten selvittiin siitäkin tehtävästä lopulta! Lopulta saatiin siis 91 pistettä mahdollisesta 100 pisteestä, eli ihan todella hieno suoritus näihin aiempiin tuloksiin verrattuna! Tuomarin Iiris Harjun kommentti rataamme oli “Ihanan iloinen suoritus”. Aikaa meillä meni 1.22,18 joka oli yksi nopeimmista suoritusajoista radalle, eli ei ihmekään että se tuntui minustakin olevan ohi yhdessä hujauksessa!

Alla kuva Einosta poseeraamassa syksyn väreissä Tahtitassujen ruusukkeiden kanssa, rallykisoissa taidettiin olla sijalla 4 tai 5 yhteensä 12 osallistujasta, joten sieltä ei kotiintuomista tullut tuloksen lisäksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *