Ensimmäiset rally-tokokilpailut!

Vaikka herätys soi kuudelta, ja minulla oli vain reilun viiden tunnin yöunet takanani, sujui herääminen ja ajaminen yllättävän kivuttomasti. Saavuimme Einon kanssa kahdestaan Vantaalle hyvissä ajoin, ja löysimme paikankin oikein hyvin. Einolla näkyi hieman väsymystä edeltävän päivän kisoista, joka näkyi vinkumisena ja puhisemisena toisille koirille. Kisakirjan täyttämisen ja mittaamisen (joka meni yllättävän hyvin, vaikka hieman joutuikin pitämään paikallaan!) jälkeen Eino pääsi häkkiin odottelemaan kun menin katsomaan millainen rata meillä on oikein tiedossa. Muuten kiva ja yksinkertainen rata, mutta sitten siinä oli pujottelu edestakaisin juosten. Noh, kai me selvitään! 😀

Vaikka aluksi minulla olikin ollut tunne, että tästä ei nyt tule mitään Einon ollessa niin poissaoleva, meni se tunne ohi kun lämmittelimme. Eino teki niin hienoa työtä, kuunteli jokaista käskyä ja luki myös kropasta hyvin mitä tältä toivoin arvailematta kuitenkaan liikoja. Myös juokseminen sujui hyvin ja Eino kääntyi ihan hyvin. Hyvin positiivisin mielin Eino sai taas mennä häkkiin, ja minä odottelin rataantutustumista.

Rata oli oikein kiva sitä juoksupujottelua lukuunottamatta, ja oikeasti luulin sen olevan meidän kompastuskivi. Kun meidän vuoromme alkoi, lämppäsin vielä Einoa ja tämä teki todella hyvää työtä tarkasti. Sitten en tiedä miksi, mutta Einon naama liimautui maahan koko radan ajaksi heti kun kehään pääsimme. Veikkaan siitä menneen jonkun oikein tuoksuvan nartun, tai sitten Eino yritti jäljestää sitä ihanaa narttua joka oli pissinyt parin metrin päähän ennen kehän suuaukkoa. Haistelu oli niin vahvaa, etten usko kyseessä olleen palkattomuus tai minun jännittäminen, sillä Eino oli juuri edeltävänä päivänä tehnyt paljon parempaa työtä koiratanssikisoissa.

Meidän radasta ei kuitenkaan tullut juuri mitään, ja lopulta sieltä tuli hylätty koska uusin liian monet liikkeet. Ja vaikka olisin jättänyt uusimatta, talsimme suoraan yhden kyltin ohi ja rata olisi ollut jo sen vuoksi hylätty. Olen kuitenkin yllättynyt siitä, että saimme niin vähän miinuspisteitä, sillä ilman uusintoja ja kyltin ohittamisen olisimme voineet saada tuloksen! Tämä suoritus ei kuitenkaan tuloksen arvoinen ollut, sillä Einon keskittyminen oli täysin maan haistelussa. Jotkut pätkät menivät kuitenkin todella hyvin, ja Eino teki normaalin itsensä lailla töitä. Rally-kilpailut tuli siis korkattua hylätyllä, mutta tästä opittiin taas paljon turhien uusintojen välttämisestä ja opin itse hyväksymään jälleen paremmin, että tulokset eivät aina ole sitä mitä odottaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *