Pitkästä aikaa rally-tokoa

Eino on ollut jumiensa suhteen paremmassa kunnossa minun silmääni jo jonkin aikaa pieniä takapakkeja lukuun ottamatta. Meille on varattu aika osteopaatille Jarna Uusitalo 6.7. ja syyskuussa meillä on aika osteopaatille Leena Piira joka hoiti Einoa aiemmin keväällä. Saa nähdä paljonko tulee noottia Einon jumeista tällä kertaa, mutta toivottavasti ollaan jo voiton puolella! Olemme ensimmäisestä osteopaattikäynnistämme lähtien (yli kolme kuukautta jo!) tehneet eri harjoitteita. Einoa muun muassa “harjaillaan” pitkäpiikkisellä pehmeällä kumisualla joka ilta 10-15 minuuttia molemmilta puolilta niin, että koira makaa kyljeltään ja vedetään pitkin vedoin koko koira läpi. Einon ilmeitä ja reaktioita seuraillessa pysyy hyvin kärryillä siitä mikä milloinkin on jumissa, ja on ollut upea huomata miten kumisuan avulla on saanut ainakin pahimmat jumit pois.

Rally-toko on hitaasti palannut takaisin elämäämme, ja ollaan hiljakseltaan treenattu sen parissa nyt muutaman päivän ajan. Ilmoitin Einon pitkästä aikaa rally-tokon möllikisoihin, jotka kilpaillaan 1.7. Turussa, järjestäjänä toimii Koirankota. Eino on ilmoitettu sekä nami-ALO että ALO luokkaan, ja jälkimmäisessä mentäisiin ilman nameja! Todennäköisesti palkkaan “kiellosta” huolimatta, emme ole vielä niin kisakunnossa että lähtisin testaamaan Einon motivaatiota koko radan verran.

Omat treenimme ovat menneet mukavasti, siihen nähden että kun aloitimme treenaamaan, Eino karkasi joka kerta seuruussa heti vasemmalle kääntyessä jonnekkin omille teilleen eikä totteleminen ollut lainkaan mieleistä. Eilen illalla teimme kuitenkin upeasti töitä, Eino totteli innokkaasti ja motivaatio oli kohdillaan. Olen pitänyt meidän treenisessioita läheisillä hiekkakentillä, ja päästin koiran jossain kohtaa vapaaksi kun hihna oli lopulta enemmän tiellä kuin apuna. Treenien välissä päästin Einon tauolle haistelemaan ruohikolle vapaana, ja yhtäkkiä huomasin takanamme noin 10 metrin päässä toisen koiran. Eino oli muutaman metrin päässä minusta (seisoin koirien välissä), ja rauhallisesti kutsuin Einon luokse. Siinä sitten mentiin Eino upeassa seuruussa takaisin alueelle jossa treenattiin, kääntymättä lainkaan toista koiraa kohti.

On se vaan aika mahtava koira <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *