Nadjan temppukoulu

Olimme eilen sunnuntaina Nadja Böckermanin, koiratanssin tuomari ja kouluttaja, opissa Qublis-hallilla temppukoulussa. Olin kertonut aiemmin jo meidän tilanteestamme Einon jalan kanssa, ja olin miettinyt temppuja hieman valmiiksi missä Einon ei tarvitsisi käyttää takapäätään niin paljoa. En kuitenkaan ollut keksinyt mitään kovin ihmeellistä, lähinnä esineen kiertoa tai targetille lähettämistä, jonka Einokin saa muutettua todella vauhdikkaaksi nopeilla pyrähdyksillä ja äkkipysähdyksillä. Hallilla meidän kanssamme tuli treenaamaan samaan ryhmään Gizmo, ja muutamaa kiljahdusta lukuunottamatta se meni oikein hyvin! Olin nimittäin varautunut paljon pahempaan melskeeseen. Emme ole myöskään pitkään aikaan, eli kahteen viikkoon, käyneet missään “ihmisten ilmoilla” treenaamassa ja Eino ei myöskään ole päässyt juoksemaan vapaana kuukauteen, eli virtaa riitti ja keskittymisen perään sai pariin otteeseen huhuilla.

Kun oli meidän vuoromme, Nadja kertoi että ei nyt lähtisi rasittamaan takaosaa lainkaan tai keksimään temppua jossa toivottavasti ei käy pahasti. Niinpä lähdimme yksinkertaisesta käsikosketuksesta liikkeelle, jossa Eino tökkäisee käteeni. Tätä olemme tehneet kotonakin, ja sain hyvin vinkkejä keston pidentämiseen. En nimittäin ole itse tajunnut, että voin lähteä liikkeelle käteni kanssa, jolloin tökkäisyjä tulee enemmän ja samalla vahvistuu käden jatkuva kosketus. Nadja ehdottikin meille nyt opeteltavaksi nyökkäyksen ja pään oikealle ja vasemmalle kääntämisen. En ollut itse tajunnutkaan tätä vaihtoehtoa, ja lähdemme seuraavaksi rakentamaan nyökkäystä johon saimme hyvät neuvot.

Muiden treenatessa Eino odotti hyvin häkissään. Hieman sieltä kuului vinkunaa, mutta kun istuin vieressä ja annoin namin aina silloin tällöin pysyi tämä tyytyväisenä. Saimme myös kehuja siitä, kuinka Eino pystyi keskittymään niinkin hyvin vaikka on nuori uros. Ja niinhän se keskittyikin, kun antoi vain aikaa tottua ympäristöön. Kuvista (kiitos Hanna Maines niistä!) voi myös nähdä sen, kuinka Eino saa muutettua käsikosketuksen koko kropan liikeeksi täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ei tuon kanssa kyllä pysty tekemään mitään puoli teholla, kaikki tehdään täysillä tai ei lainkaan!

Olemme menossa toukokuun toiseksi viimeisellä viikolla Kuralan kartanolle Yläneelle Tahtitassujen koulutusviikonloppuun, joka tulee olemaan hyvin koiratanssipainotteinen viikonloppu. Kyllä meistä sittenkin taitaa koiratanssijoita tulla! Toivottavasti saadaan myös hieman intensiivisemmin treenata silloin, eikä tarvitse varoa liikkeitä Einon kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *