Treeniä treeniä!

Eino on toipunut oikein hyvin aivotärähdyksestään, ja on jälleen oma reipas itsensä. Pari päivää otimme hieman rauhallisemmin ja tehtiin vain lyhyitä remmilenkkejä, mutta lauantaina Eino pääsi mukaan töihin. Kävimme ennen töitä aamulla pidemmällä lenkillä jotta tämä olisi rauhallinen työpaikallani, mutta eipä se juuri mihinkään vaikuttanut. Pentu pinkoi ja leikki ja touhusi sisällä loputtoman energiansa voimin, ja kun olimme tekemässä lähtöä mentiin koko porukka pihalle, jolloin Eino ja lapsi juoksivat pihaa edes takas vieretysten – Eino toki inan nopeammin kuin kaksivuotias lapsi.

Sunnuntaina menimme äidiltäni saadulle koiratanssitunnille. Tämä oli itse luonnetestissä viikonloppuna ja tuli takaisin valiokoiran kanssa! Koska viikonloppu oli kuitenkin raskas, päästiin treenailemaan heidän treenivuorollaan Qublikseen. Saimme treenata ensin pujottelua, ja koska ollaan treenattu “piiloon” menemistä jalkojen väliin, oli temppu Einolle hyvinkin helppo. Harjoittelimme kyllä niin, että pujoittelu aloitetaan niin että Eino tulee edestä jalkojen väliin, kun taas piiloon mennessä Eino tulee takaatani jalkojen väliin. Teimme pujottelua ensin pelkästään niin, että seisoin paikaltani, mutta myöhemmin kotona olen pikkuhiljaa alakanut lisäämään myös omaa liikettä mukaan niin, että itse kävelen ja Eino pujottelee.

Toinen asia jota harjoiteltiin oli peruuttaminen. Se nyt ei mennyt aivan niin hyvin, mutta johtuu lähinnä omasta hitaudesta kertoa Einolle mitä oikein haluan. Kun sain omat liikkeeni nopeammiksi ja palkattua Einoa aina oikeasta asiasta. Sitäkin ollaan hieman treenailtu tässä jälkikäteen, mutta sisätiloissa se on haastavaa tilan puutteen vuoksi ja ulkona en tiedä mahtaisiko tämän keskittyminen riittää tehtävään. Mutta ainakin ollaan saatu lähtökohdat treenata lisää hauskoja temppuja. 🙂

Tämän lisäksi ollaan käyty viimeinen tunti jatkopentukurssia, jossa myös kysyttiin kiinnostusta rally-tokon alkeiden ryhmään. No tietty! Jatkokurssilla treenailtiin esineen kiertoa jonka Eino tajusi hurjan äkkiä. Tai ainakin kiersi tötterön, mutta pitäessään kontaktia minuun ja kun otin enemmän etäisyyttä Eino meni aina tötteröä päin. Noh, onneksi tämä ei ole niin herkkis että siitä hetkahtaisi mitenkään! Tämän lisäksi treenailtiin paikallaan oloa ja kontaktissa sivulla kulkemista, ei kuitenkaan vielä seuraamista vaan sen esiasteita. Tässäkin Eino on hyvä, malttaen suhtaallisen hyvin jättää vieruskaverit rauhaan ja keskittyen lähes kokonaan minuun. Paikallaolotkin ovat alkaneet mennä parempaan suuntaan, varsinkin kun olen ottanut ne mukaan kotitreeneihin.

Viime sunnuntaina olimme näyttelytreeneissä, tutussa porukassa eli mitenkään erityisen järjestettyä toimintaa ei ollut tai opettajaa sinänsä. Olimme olleet tätä ennen siskoni luona jossa oli lapsia ja muita ihmisiä, eli Eino oli väsynyt jo päästessämme treeneihin. Toivon että osaksi siksi Eino vierasti niin paljon vieraita eikä antanut koskea juuri lainkaan, varsinkaan jos hampaita yritti katsoa. Tätä lähdetään kuitenkin treenaamaan eteenpäin, että Eino kestää vieraiden kopeloinnin. Mörköily on myös pahentunut vain, nyt puhistaan lenkillä jo kaadettujen puiden rungoille ja lapsille, joita Eino on nähnyt pienestä pitäen. Tämäkin (toivottavasti) osaksi selittää miksi Eino nyt herkkistelee niin muiden kosketuksesta. Liikkeet oli kuitenkin hienot ja näyttelytreeneistä innostuneena lähdin treenaamaan seuraavana päivänä seisomista!

Rallytokon alkeissa lähdettiin liikkeelle ensin kontaktissa liikkumisesta, ja erityisesti nyt oikeassa kohtaa liikkumisesta eli vasemmalla puolella suhteellisen lähellä jalkaa. Siitä kun muutaman kerran pääsi palkkaamaan Eino osasi jo paremmin hakeutua siihen. Treeneissä harjoiteltiin eri kääntymisiä kyltiltä. Oikealle ja vasemmalle kääntymiset meni ihan hyvin, oikealle hieman helpompi kun Eino jäi kulman ulkopuolelle. Vasemmalle kääntyminen ei vielä oikein mene, kun Eino lähtee oikaisemaan ja karkaa läheltäni keskelle kulmaa. Toisaalta tämä oli ensimmäinen kerta kun näitä treenattiin, eli täydellisen suorituksen vaatiminen olisikin ollut todella epäreilua. Teimme myös 270 asteen käänöksiä oikealle ja vasemmalle, joista oikealle kääntyminen meni jälleen paremmin. Näitä lähdetään kuitenkin treenaamaan kotona lisää!

Lauantaina meillä alkaa Kaarinassa Auran Nuuskujen järjestämä pentukurssi, jonne tulee myös Einon veli Jymy. Tulee olemaan hauskaa nähdä Jymykin pitkästä aikaa! Tässä postauksessa on kuvia meidän talviselta metsälenkiltä, ja lisää pentutreffien kuvia voi ihailla täältä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *